Banebyparken

Interaktiv formidling og grønne områder binder byen sammen

Hvordan skaber man levende byrum, når der skal bygges nye boliger og bydele? Det viser Viborg Kommune et fantastisk eksempel på med den nye bydel Banebyen. 
Her snor Banebyparken sig nu imellem de nye boliger og forbinder byens yderpunkter.
 

StoryTellers farver viser vej

Banebyparken er et grønt område, som inviterer til rekreation og pusterum. Med interaktiv lydformidling er der også en invitation til de mindste om at gå på opdagelse. Langs Banebyparken er der opstillet 9 StoryTellers i fire forskellige farvekoder. Med de forskellige farver skabes forskellige ruter ned igennem parken. 

Drejer du på en grøn StoryTeller, hører du Viola, der fortæller dig om naturens flora og fauna og inviterer dig til at kigge efter selv. Drejer du på en blå StoryTeller, fortæller Søren Sporarbejder om områdets fortid som industriområde. I den gule StoryTeller, inviterer Fidusen dig til at gå på opdagelse og slå fantasien løs. Og havner du i Sansehaven guides du  igennem træningsmuligheder af den turkise StoryTeller.

Natur, historie og sanseleg

Der er oplevelser for enhver smag og interesse, og børnene er aktiveret længe. Med StoryTellers lydformidling aktiveres børnenes nysgerrighed både i forhold til natur, historie og sanseleg, og børn på tværs af aldersgrupper kan indgå i legen. Samtidig kan placeringen af StoryTellers understøtte et naturligt flow, hvor man bevæger sig igennem parken for at komme til den næste “post”.

Den interaktive lydformidling er med til at gøre Banebyparken til et attraktivt sted at gå igennem og opholde sig i. 

Læs om indvielsen af Banebyparken d. 18. august 2023 HER

Produkt

StoryTeller forener lyd med det fysiske rum på en innovativ måde, der stimulerer sanserne og skaber nye sociale oplevelser for hele familien på tværs af aldersgrupper og typer af brugere. Ideel til formidling.