Nyheder

Følg med i vores seneste projekter

Vindtved Energihytte

SOLCELLE SCIENCEBOX og SÆBEBOBLER I SÆD-UBJERG De første skridt er taget i et ambitiøst projekt, og der er masser af muligheder for at videreudvikle læringsuniverset

Læs mere »

Børnenes Trafikplads

Børnenes Trafikplads i Helsinge – ikke bare endnu en populær legeplads, men et multifunktionelt rum. Det du umiddelbart ser, når du kommer til Børnenes Trafikplads

Læs mere »

Digitalisering i børnehøjde

I 20 daginstitutioner i Frederikshavn Kommune har de fokus på at tage den digitale dannelse ned i børnehøjde. Her fungerer EnergiLeg-løsnigner, som pædagogiske redskaber.

Læs mere »

Lydworkshops på Limfjordsskolen

Limfjordsskolen har udstyret udearealerne med flere lydredskaber fra EnergiLeg og workshops med lyd i fokus skal inspirere til, hvordan man kan eksperimentere med dem, og bruge dem i undervisningen.

Læs mere »

Introduktion til InfoTavlen

Se videoen, hvor direktør og medejer af EnergiLeg Sofie Halkjær introducerer den nye InfoTavle, som hænger på Flynderupgård Museet. Den interaktive tavle viser gæsterne, hvor der er interessante oplevelser i Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Læs mere »
energifokus i lego

DER VAR ENERGI I FOKUS DA LEGO FAMILY DAYS LØB AF STABLEN

LEGO satte fokus på energiproduktion og energiforbrug ved Lego Family Days. Ved hjælp af en EnergiCykel og et EnergiHåndtag kunne medarbejderne og deres familier teste hvor meget energi, de kunne producere. Se videoen, hvor produktudvikler Ole Jönsson tester udstyret ved at klikke her.

Læs mere »
frb forsyning

Skole med vind i håret og viden til hjernen

Grøn energi er blæst ind på Frederiksberg. Kommunens skolebørn får nemlig muligheden for at besøge et helt nyt udflugtsmål. Målet er en lille vindmølle, der også har to mindre solceller monteret på masten. Den såkaldte ”minimølle” er opsat ved Frederiksberg Forsynings udeskole.

Læs mere »
vindmoelle i frederikshavn

Vindmølle til Nordstjerneskolen i Frederikshavn

Anvendelse af vedvarende energi er blevet et stort interesseområde i hele verden, og især i Danmark. Det har skabt behov for undervisning i de grundlæggende principper i, hvordan der dannes strøm fra vedvarende energikilder Det har Nordstjerneskolen gjort noget ved.

Læs mere »

Solcellenyt

Vindby (nu EnergiLeg) forhandler nu også solcellecarporte, Bosch solcellemoduler og farvede solpaneler fra Würth.

Læs mere »

Udvikling af forskningsudstyr

Danfysik, der er en del af Teknologisk Institut, fik i 2011 en større ordre på levering af udstyr og magneter til et stort laboratorie i Sverige. Det førte til et spændende udviklingsprojekt, som Vindby (nu EnergiLeg) var en del af fra tegnebræt og konceptudvikling til den egentlige løsning i produktionsafdelingen på laboratoriet.

Læs mere »