Distrikskolen I Tønder

På Distriktsskolen i Tønder udnytter de udearealerne til at sætte fokus på energi med flere løsninger fra EnergiLeg. I skolegården står et EnergiHjul, en EnergiCykel og to EnergiHåndtag. Der er tilknyttet et helt særligt og energivenligt LED lys til alle komponenterne, som reagerer på energiproduktionen fra redskaberne. På den måde får eleverne direkte respons på deres energiproduktion – det kan faktisk se den. 

distrikskolen i toender
distrikskolen i toender

kast lys over undervisningen

EnergiCyklen står overdækket, så brugeren kan have fuldt fokus på at træde i pedalerne. På væggen er der monteret et kreativt udformet LED lys, som motiverer ”rytteren”, og signalerer, når der skal trampes hårdere i pedalerne. På skolens facade sidder to EnergiHåndtag, hvor eleverne i samarbejde kan arbejde for at sætte lys i den gigantiske LED lyspære, mens de samtidig konkurrerer internt om, hvem der producerer mest el på håndtagene. I midten af skolegården står et EnergiHjul, hvor toppen af rammen har indbygget LED lys, som reagerer på aktiviteten i tromlen.

“Det energivenlige LED belysning giver et interaktivt aspekt til legepladsens redskaber”

distrikskolen i toender
distrikskolen i toender

Fra leg til undervisning

Sammen giver de forskellige elementer på pladsen en simpel, men samtidig meget spændende og udfordrende måde at bruge frikvarteret på. Den direkte respons fra LED belysningen giver feedback til eleverne – de skal arbejde endnu hårdere. Når frikvarteret er overstået, kan pausens aktiviteter bruges som en del af undervisningen. Data fra de forskellige redskaber kan udtrækkes via USB, og kan i den forbindelse inddrages i undervisningen. Dermed går leg og læring sammen på en ny og interessant måde.

Mere om produkterne

Det er den perfekte tilføjelse til institutioner, som ønsker at skabe fokus på bevægelse, bæredygtig energi og teknologi. Lad børn træne motoriske færdigheder, skab bevægelsesenergi og omdan den til lyd eller lys.

Denne cykel er ikke som alle andre cykler. Den gør det muligt at eksperimentere med både lyd, lys, batteri og andre teknologier, som pædagogiske redskab i undervisningen i  naturfag på skoler.

Sæt et helt nyt perspektiv på energiforbrug og læringen om selvforsynende energi. EnergiHåndtaget er et oplagt værktøj til at kombinere bevægelse og læring. Ideel til børn og unge fra 6 år.