EnergiHjul til Færøerne

Energikonferencen ‘Ósvart’ i Thorshavn modtager et EnergiHjul og et EnergiHåndtag.

Ósvart – grøn omstilling

‘Ósvart’ kan oversættes til “usort” eller “ikke-sort” og hentyder til den grønne omstilling, hvor energiudvinding går fra at være sort til grøn. ‘Ósvart’-konferencen så dagens lys for første gang i 2022, og det er håbet at kunne afholde den årligt fremover; hvert år med et nyt bæredygtighedsrelateret koncept. Konferencen bestod at en bred vifte af forelæsninger, workshops samt aktiviteter til skoleklasser. Formålet var at inspirere og engagere borgere i alle aldersgrupper samt at samle fagfolk og borgere.

For at idéen om den grønne omstilling – og den grønne omstillings implementering i borgerens egen hverdag – bliver en større del af vores fælles bevidsthed, er det vigtigt at børnene inddrages og lærer om energi i øjenhøjde.

EnergiHjul og EnergiHåndtag formidler i børnehøjde

Tre folkeskolelærere, alle med en passion for naturvidenskaben, stod for at lave et energishow til børn i 7. og 8. klasse. I alt kom der over 400 elever til energishowet hen over de to dage, konferencen varede.

En betydelig del af tiltaget var EnergiHjulet og EnergiHåndtaget, som var iblandt de aktiviteter, børnene kunne deltage i før og efter selve showet. Selve showet bestod af en række eksperimenter, der på underholdende vis demonstrerede elektrisk energi, og med EnergiHjulet og EnergiHåndtaget kunne børnene selv opleve, hvor ”nemt” det er at generere energi.

Arrangørerne havde valgt to børnevenlige indikatorer på elproduktion: Når man løb i EnergiHjulet blev der afspillet en populær færøsk sang, og når man drejede på EnergiHåndtaget kunne man oplade sin mobil.

Produkterne tilbød børnene følelsen af, at de var med til at skabe noget, og deres positive oplevelser blev afspejlet i tilbagemeldingerne fra både børn såvel som voksne.  

EnergiHjulets evige efterliv

I dag har EnergiHjulet fået evigt liv på en folkeskoles legeplads. Idéen er, at hjulet skal rejse rundt mellem folkeskolerne i Thorshavns kommune, så alle børnene får mulighed for at både opleve og lære ved hjælp af hjulet.

Thorshavn kommune har været glade for samarbejdet med EnergiLeg:

Vi takker for samarbejdet og glæder os til at følge med i, hvilke produkter EnergiLeg udvikler med tiden!

Produkter

ENERGIHJUL NATUR

Det er den perfekte tilføjelse til børnehaver og skoler, som ønsker at skabe fokus på bevægelse, bæredygtig energi og teknologi. Lad børn træne motoriske færdigheder, skab bevægelsesenergi og omdan den til lyd eller lys.

Sæt et helt nyt perspektiv på energiforbrug og læringen om selvforsynende energi. EnergiHåndtaget er et oplagt værktøj til at kombinere bevægelse og læring. Ideel til børn og unge fra 6 år.