StoryTeller forener inde- og uderum på Jernkysten

Kyststrækningen mellem Thyborøn og Hvide Sande gemmer på et hav af vigtige og interessante fortællinger om livet langs den jyske vestkyst. Disse fortællinger formidler projektet Jernkysten via forskellige seværdigheder, oplevelser og attraktioner. Projektets formål et blandt andet at tage den klassiske museumsformidling ud i det åbne landskab, og således får den fagligt funderede viden uden for museerne.   

StoryTeller gav os mulighed for at appellere til andre brugere - vække nysgerrigheden - og formidle Jernkystens udendørs seværdigheder og historier på en anderledes måde via lyd

Mette Lund Andersen, leder af Lemvig Museum

StoryTeller engagerer de besøgende i omgivelserne gennem interaktiv lydformidling. Derudover fungerer StoryTeller også som direkte link mellem uderummet og de oplevelser, der gemmer sig inde på museerne. 

jernkysten

StoryTeller omdanner bevægelsesenergi til lyd. Brugeren skaber selv den strøm, der skal til, for at høre lydoplevelsen ved at dreje på StoryTellers håndsving. Jernkystens StoryTellers er udstyret med det karakteristiske røde skibsrat, da størstedelen af kyststrækningens fortællinger har havet som omdrejningspunkt. Det simple design giver mulighed for at skabe en unik løsning ved at tilpasse det visuelle udtryk.  

Foto 2 - Lyngvig Fyr

Det visuelle udtryk er ikke det eneste, som kan tilpasses på en StoryTeller. Jernkyst-projektet har udviklet og produceret deres eget lydindhold med gribende fortællinger på tre forskellige sprog – dansk, engelsk og tysk – og det er nemt at udskifte lydindholdet via det tilhørende USB stik. 

De seks StoryTellers er placeret på udvalgte steder langs kysten, hvor der er vigtige og interessante historier at fortælle – på de tre forskellige sprog. Herunder Bovbjerg Fyr, Flyvholm Redningsstation, Strandingsmuseum St. George, Abelines Gaard, Lemvig Museum og Ringkøbing-Skjern Museum.  

På Strandingsmuseum St. George er en StoryTeller en del af det udendørs lege- og læringsområde, der bringer besøgende helt tæt på Vestkstens strandingshistorier: 

StoryTeller er en integreret del af det scenarie med redning af strandede søfolk, som lege- og læringsområdet illustrerer. Vi oplever, at det er ret intuitivt - børnene løber hen og drejer på skibsrattet, og så kommer forældrene og hører historien sammen med børnene.

Helle Henningsen, museumsinspektør, Strandingsmuseum St. George

Museet fortæller om de mange strandinger, der er sket på Vestkysten. Kernehistorien er den dramatiske beretning om de to engelske linjeskibe St. George og Defence, der strandede nær Thorsminde i julen 1811. Det er formidlingen af disse historier, StoryTeller bidrager til at gøre mere levende fortæller Helle Henningsen:  

“StoryTeller formidler vores kernehistorie ganske kort, mens man selv står bag rattet og oplever det hele med vestenvinden i håret og det brusende Vesterhav, hvor det skete, lige foran sig”. 

Samtidig fungerer StoryTeller som et direkte link mellem udearealet og de fortællinger, som bliver foldet ud inde på museet. 

Således er StoryTeller med til at vække Jernkystens historier til live via lyd. Det interaktive design involverer de besøgende i omgivelserne, og inviterer dem med ind i historiens vingesus. Det er klart et besøg værd! Se en video fra nogle af stederne her   

Mere om produktet

StoryTeller forener lyd med det fysiske rum på en innovativ måde, der stimulerer sanserne og skaber nye sociale oplevelser for hele familien på tværs af aldersgrupper og typer af brugere. Ideel til formidling.