Gorm Den Gamle -Fra idé til produkt

Fra vejvisning til unik fortælling  - Fra ide til produkt

Gorm den Gamle sætter gang i nysgerrigheden, da han med sin imponerende udstråling sidder der og skuer ud over området. Han sidder her, i Kongernes Jelling, Nationalmuseet, for at vise vej til alle de spændende oplevelser i området, på sin helt egen unikke facon. 
Gorm sidder hvor han gør, fordi museet ønsker at teste ideen om en spændende og interessant informationsstander som er god til alle aldre. Museet vil give de forbipasserende en god chance for at blive involveret og aktiveret, og sørge for at formidlingen skulle have et bredere publikum, fremfor et begrænset, som almindelig skiltning ofte giver. 

På et halvt år er Gorm blevet vækket til live ca. 23.500 gange. Det er virkelig mange gange og derfor et mega flot resultat efter så kort tid.

Vi har derfor bygget StoryTelleren op omkring en kulisse af Gorm Den Gamle og derved gjort den endnu mere inspirerende – man drejer på hans skjold og danner energi til speaket på den måde.  Ved at bruge denne løsning har Nationalmuseet set fordelen i at have mulighed for skifte speaks ofte –  
Det giver dem fleksibilitet i den guidende effekt, som Gorm Den Gamle har og eventuelle årstidsbestemte lydkulisser kan tilføjes – Det giver de besøgende en god oplevelse hver gang.  

KREDSEN AF TESTPARTNERE VOKSER

Ud over testpartnerskab med skoler, daginstitutioner og kommuner, så har Kongernes Jelling, Nationalmuseet og Vejle Kommune indgået et testpartnerskab med EnergiLeg

Mange af landets museer afprøver nye koncepter, tilgange og aktiviteter, der kan lokke et bredere publikum til. Kongernes Jelling, Nationalmuseet og Vejle Kommune har indgået et testpartnerskab med EnergiLeg. Målet med projektet er at udvikle og afprøve tematiseret formidlingsindhold med både audiovisuelt indhold og historiske effekter.

Vi vil kigge på ankomsten. Hvilken rejse vi vil tilbyde de besøgende og hvordan kunne det for eksempel være at få Gorm Den Gamles syn på topaktuelle emner, som du lige har hørt om i radioen på vej til Jelling Nogle af grundene til at vi har valgt at teste StoryTeller er: StoryTeller er en god sladrehank. Vi kan flytte den rundt i vores område over tid. Den er robust i sin konstruktion – det er ikke endnu en app – og så er det ikke en kæmpe dyr installation Jeg håber, at vi sammen med EnergiLeg kan udvikle noget som kan bruges andre steder i den danske museumsverden

Museumschef Morten Teilmann-Jørgensen

Museumschef Morten Teilmann-Jørgensen svarer på følgende spørgsmål:

1. Hvad skal testcenteret ved Kongernes Jelling bruges til?

2. Hver er særlig interessant for jer at teste i forhold til StoryTeller?

3. Hvorfor har Kongernes Jelling valgt at samarbejde med EnergiLeg?

Evaluering af Gorm Den gamle

Morten fra Kongernes Jelling fortæller nedenfor i videoen hvordan de har arbejdet med StoryTelleren som er udformet som Gorm Den Gamle – og hvordan de kreativt vil bruge ham i fremtiden..

Se mere om produktet

StoryTeller

STORYTELLER

StoryTeller forener lyd med det fysiske rum på en innovativ måde, der stimulerer sanserne og skaber nye sociale oplevelser for hele familien på tværs af aldersgrupper og typer af brugere. Ideel til formidling