Historisk legeplads om Stålvalseværket

Børnenes Værk

På den nye legeplads på Artilleripladsen i Frederiksværk, har vi bidraget med at skabe et univers, som understøtter den unikke historie om Frederiksværks og Danmarks største Stålvalseværk – et byudviklingsprojekt, som skal fortælle byen industrihistorie. 

Legepladsen er del op i to afdelinger. ”VÆRKET” og ” MINIBYEN” 
Halsnæs Kommune har i samarbejde med Elverdal skabt et legepladsunivers, som er bygget op om de historiske rammer, som Stålvalseværket igennem tiden har givet til folks bevidsthed.  
Elverdal har via genkendelige farver, legeredskaber som illustrerer værket, miljøet, naturen og ikke mindst lydene fra dengang skabt en flot legeplads med tydelige referencer.  

På ”Værket” står vores store EnergiHjul, som her er blevet døbt Valsehjulet – som man kan gå eller løbe inde i og skabe sin egen energi til afspilning af lydkulissen med lyden af spruttende varmt stål der flyder

"Lyden i det store ’Valsehjul’ er en del af byens lydsignatur med lyde fra produktionen. Det er også gået hurtigt med at få anlagt legepladsen.  Og resultatet - Se, hvordan børnene leger. Det var lige det vi drømte om”.
Charlotte Scheel
Specialkonsulent, Halsnæs Kommune
  • Legepladsen er designet ud fra fire hovedelementer: Arresø, kanalerne, industrien (Værket) og byen, der voksede op omkring industrien. 

KRUDT OG KUGLER

EnergiLegs bidrag er yderligere en sort kanonkugle alias MusikBold, som understøtter historien om dengang værket støbte kanonkugler. Når børnene drejer og skaber energi hører de den tunge lyd af varm metal, der sprutter.
Den helt rigtige stålvalseværks stemning skabes på legepladsen på en ny og innovativ måde.
 

En fantastisk eksempel på en nytænkende løsning

“Der skal ikke herske nogen tvivl om at det Elverdal har designet her er det vi drømmer om at alle legeplads  Der så fantastisk at se at Elverdal er lykkes med at tænke EnergiLegs standardprodukter ind i en helstøbt løsning til glæde for alle børn som besøger legepladsen”   “Vi ser desværre stadig mange legepladsløsninger uden teknologi, og desværre er det ikke lovmæssigt reguleret som det f.eks. er i Holland, hvor 15% af en legepladsinvestering skal være i teknologi. Så indtil videre er vi dybt afhængige af arkitekter og designere, som tør tænke nyt og innovativt.”
Malou Havskjold
Direktør ENERGILEG

Produkter

energihjul cirkelenergihjul cirkel

Skab et naturligt samlingssted, hvor de unge kan mødes, lytte til musik og danse (måske). Når de løber rundt i EnergiHjulet skaber de energi til at lytte til musik eller oplade deres mobiltelefon. 

Musikbold

Musik er med til at udvikle børns fysiske, sociale og kognitive færdigheder. Sving håndtaget og MusikBolden begynder at spille.  Måske en velkendt sang, som giver lyst til at hoppe og danse.

Hos EnergiLeg kan vi bidrage til at jeres formidling sidder lige i skabet – Det er rigtig vigtig at din historie bliver til den gode lydformidling eller som en del af et læringsrum.
EnergiLeg kan tilbyde 3 modeller.