Interaktiv byrumsinstallation 

50 års jubilæum for bevarelse af bymidten

For 50 år siden valgte Helsingør kommune at bevare den historiske bymidte. Det har gjort Helsingør by til en smuk turistattraktion, og det markeres nu med en interaktiv byrumsinstallation.  

Til pop-up udstillingen har EnergiLeg i samarbejde med Museerne Helsingør, Nationalpark Kongernes Nordsjælland, Helsingør Kommunes BYLAB udviklet Byrumscirklen: En byrumsinstallation, der formidler bymidte-bevaringen gennem lyd, tekst og billeder. 

Helsingør formidlingscirkel på blomstertovet

Lyd, tekst og billeder

Byrumscirklen er en midlertidig byrumsinstallation, hvor forbipasserende kan træde ind i et lille univers, der formidler om Helsingørs bymidtes historie. I midten står en StoryTeller, som man kan dreje på. Energien, der skabes når man drejer, afpiller lydformidling skabt af Helsingør Museerne. Rundt i cirklen hænger plancher med tekst og billeder, og tilsammen levendegør de forskellige medier bymidtens lange og spændende historie. 

Specialdesignet konstruktion

Cirklens metalkonstruktion er designet specielt til installationen. Den er tegnet af EnergiLeg ud fra et idéoplæg fra Helsingør Kommunes BYLAB, og kan nemt skilles ad og opstilles et nyt sted. I første omgang er cirklen opstillet på Blomstertorvet i Helsingør, hvor den står i tæt forbindelse med den historiske bymidte. 

Det har været interessant at skulle designe og konstruere denne formidlingscirkel, da kravet til at den var at den både skal holde til at skifte lokation, dvs. den skal kunne skilles ad forholdsvis nemt og flyttes og samtidig skal være solid, holdbar og sikker ifht. til de mange mennesker, der kommer og besøger denne udstilling. - Man træder ligesom ind i et nyt rum i byrummet - den tanke og symbolik har også været spændende at arbejde med

fortæller Ole Jönsson- Projekt udviklingsdirektør hos EnergiLeg

50 års jubilæum for bevarelse af bymidten - ÅBNING

Da vi kun har haft god erfaring med EnergiLeg og StoryTellerne, valgte vi netop dem til denne opgave. Det var for projektet en vigtig del, at arbejde med lokal forankret virksomhed som kunne løfte denne opgave. Arbejdsprocessen, kommunikationen og samarbejdet har været tydelig, åben og positiv. Vi kan se at at EnergiLeg har taget opgaven til sig med godt humør og er endt ud med et virkelig fint og solidt produkt, som var det vi ønskede os. En meget positiv oplevelse.

Aske Laursen Brock - Museumsinspektør Helsingør museerne Tweet

Produkt

StoryTeller forener lyd med det fysiske rum på en innovativ måde, der stimulerer sanserne og skaber nye sociale oplevelser for hele familien på tværs af aldersgrupper og typer af brugere. Ideel til formidling.