Økolariets nye klode

MODER JORD KRAMMES AF BYENS BØRN

”Kan vi bestille en stor roterende jordklode?”, sådan startede udviklingen af Moder Jord til Økolariets – Vejles klima og bæredygtigheds mekka. Kloden er udviklet simpel i sit udtryk, så det passer til Økolariets farver og giver anledning til at sende jorden en kærlig tanke hver gang besøgende ser på den, rører ved den og taler om den. Den indgår som en del af deres undervisning og ellers være symbolet som på Økolariets logo.

FLottere & bedre placering end først antaget

Inden den blev monteret, stod kloden i et træstativ og i den periode fik mange af de besøgende børn lige en intuitiv trang til at give den et kærligt kram. Det er da rørende! Derfor endte den også med at få plads ved indgangen frem for på bygningens tag. ”Det var en sjov udfordring at få – det er udenfor vores primære produktlinje, men selvfølgelig skulle der en klode til Økolariet” – siger projektudvikler Kamilla Barslund fra EnergiLeg.

 

1.75 M kæmpeklode

Kloden er skabt af indfarvet glasfiber, vi har specialbygget en motor, så den kan dreje kloden i et passende tempo med fokus på sikkerhed, drift og vedligehold.
Kloden har en diameter på 1.75m og landene er håndmalet efter støbning og derefter er den blevet lakeret og monteret on-site for at sikre en lang levetid.

Ja nogle gange må man arbejde hårdt for sagen om det så er at gå under jorden!!

Kloden monteret foran indgangen til Økolariet. Bliv klogere på klodens udfordringer og hvad du kan gøre for at hjælpe, ved at tage på opdagelse i Økolariets udstillinger.