Natur og dyreformidling

AQUA AKVARIUM OG DYREPARK – FORMIDLING TIL ALLE SANSER

Den danske natur er vigtig at bevare, sjov at lege i og spændende at lære om. Alle tre ting er mulige  i AQUA Akvarium og Naturpark, hvor der er fokus på at formidle til alle sanser.

 

Udvikling af nye formidlingsgreb

AQUA Akvarium og Dyrepark er et ferskvandsakvarium og zoologisk center i Silkeborg.  Akvariet og dyreparken viser livet i de danske ferskvandsøer og -vandløb såvel i store indendørs akvarier fyldt med fisk som uden for i søer, hvor man blandt andet finder oddere, gedder, lappedykkere, og bævere. 
Det vilde naturliv og biodiversitet er i fokus, og formidlingen om stedet har en vigtig plads. Derfor bliver der hele tiden udviklet, udbygget og udfordret med nye formidlingsgrebene. Senest har teamet med Bjarke Birkland i spidsen udviddet parkens vilde område med en EnergiLeg StoryTeller og et SanseHjul

Duften af blomster hele året rundt

De fleste tror, at alle bier bor i stader og laver honning. Men faktisk er de fleste bier i den danske natur eneboere. Hvordan fortæller man effektivt den historie i børnehøjde, når det er efterår og der ingen bier er at pege på? Og hvordan er det lige honning eller blomster dufter, når alt er visnet? Her kan Sansehjulet understøtte formidlingen.

Når man drejer på håndtaget i Sansehjulet kan man igangsætte både duft og lyd. Duften kommer ved at lægge en duftpose foran den lille blæser, som aktiveres når man drejer på hjulet. Lydsporet kan både være lyden af bierne – i dette tilfælde – og/eller en stemme, der fortæller lidt om bierne.

Interaktiv formidling i dyreparker

Iføle Ole Jönsson, udviklingsdirektør i EnergiLeg, er der en voksende opmærksomhed på at udvikle interaktiv formidling til dyreparker og zoologiske haver: ”Vi ser et stort potentiale i at bruge interaktiv formidling, der pirrer alle sanser, især i dyreparker. Børn har ofte lyst til at være aktive, nysgerrige og udforskende, og med alsidig formidling, der både inddrager duft, lyd og lys, bliver læring en leg, der kan inkludere hele familien.”

TV MIDTVEST var i juli måned ude og besøge parken i indslaget “Fast arbejde “
Se hele klippet om Aqua Akvarium og dyrepark fra TVMIDTVEST  eller spol hen til minut 9.10 hvor Bjarke Birkland fortæller om Sansehulet. 

.

Produkter

StoryTeller forener lyd med det fysiske rum på en innovativ måde, der stimulerer sanserne og skaber nye sociale oplevelser for hele familien på tværs af aldersgrupper og typer af brugere. Ideel til.

LÆS MERE

Al bevægelse og sanseoplevelse med kroppen stimulerer hjernen. Drej på hjulet og du får en oplevelse for lugte- og høre sansen. Ideel til formidling og til mennesker med særlige behov.

LÆS MERE