Oplev den barske fortid

I SØBY blev der engang risikeret liv og lemmer

Søby Brunkulsmuseum blev der engang risikeret liv og lemmer for at grave brunkul op, som kunne opvarme danskernes stuer. 

I dag er der mere fredeligt, men stedet vidner stadig om den barske fortid. Og med åbningen af sæsonen d. 1. april 2023 åbnede også 5 nye lydinstallationer, som bringer fortidens historier tættere på og gør besøget på Søby Brunkulsmuseum til en levende oplevelse. 

Det er også et forsøg på at henvende os til nogle nye, primært yngre gæster, som efterhånden er vant til, at mange museer bygger sig op som et oplevelsescenter... Vi ønsker også at fortælle historien på en ny måde, hvor vi løfter formidlingen ud over den traditionelle form

Jan Svendsen, Formand for Søby Brunkulsmuseum, til Herning Folkeblad.
EnergiLeg Energihjul/Hamsterhjul til mennesker, med sedumtag og lydformidling
StoryTeller til interaktiv lydformidling

Bæredygtighedens tidsalder

Søby Brunkulsmuseum har indtil videre opsat 5 lyttestationer: 3 StoryTellers, 1 EnergiHjul og 1 AudioBænk. På den måde bliver de besøgendes krop aktiveret på flere forskellige måder gennem besøget.  

– Vi træder ind i den digitale og bæredygtige tidsalder, for de fem StoryTellere danner deres egen energi til afspiller og højttaler, forklarer Jan Svendsen. 

På AudioBænken kan man nyde udsigten over den lille sø, mens du vipper og lytter til fortællingen.
I
EnergiHjulet kan få brændt noget krudt af, mens man hører om kroppens energi og naturens energikilder. 

EnergiLeg Audiobænk

Samarbejde og fremtidsdrømme

Samarbejdet mellem Søby Brunkulsmuseum og EnergiLeg har været overordentlig positivt og givet idéer til flere lydlige udvidelser: 

EnergiLeg forstod og accepterede fra første møde vores tanker og planer. Det praktiske samarbejde har fungeret med lydhørhed og akkuratesse. Den praktiske opstilling forløb smertefrit og i en god ånd. Vi har allerede nu tanker om, at vi formentlig til efteråret kan bruge et par StoryTellere mere.

Jan Svendsen, Formand Søby Brunkulsmuseum

Produkter

StoryTeller forener lyd med det fysiske rum på en innovativ måde, der stimulerer sanserne og skaber nye sociale oplevelser for hele familien på tværs af aldersgrupper og typer af brugere. Ideel til formidling.

Den TalendeBænk er en perfekt løsning til jer, der ønsker et interaktivt lydprodukt, som både kan bruges i inde- og uderum. Den er også ideel som en integreret del af en udstilling eller naturrute.

Det er den perfekte tilføjelse til børnehaver og skoler, som ønsker at skabe fokus på bevægelse, bæredygtig energi og teknologi. Lad børn træne motoriske færdigheder, skab bevægelsesenergi og omdan den til lyd eller lys.