StoryTeller formidler om klimavenlige løsninger

Kloden i balance - mere viden om Klima

Klimatorium er Danmarks internationale klimacenter i Lemvig, der arbejder for at udvikle innovative klimaløsninger, udbrede forståelsen for klimaets situation i dag og være med til at bringe kloden i mere balance.  

Foran Klimatorium står der nu en StoryTeller, hvor et røde håndtag lyser op i landskabet ved havneområdet. Når de besøgende drejer på det røde håndtag, kan de både høre om innovative klimaløsninger og om udfordringer i forhold til klimasikring af Danmark. 

Guide eller udforskning på egen hånd?

Klimacentrets udstilling var oprindeligt udviklet så den skulle besøges med en guide, som kunne give informationer og føre grupper igennem udstillingen. Det var oplagt til skoleklasser, arbejdspladser og andre interessenter, men efter et års tid var der også stor efterspørgsel efter at kunne opleve udstillingen på egen hånd, f.eks. som familie eller individuelt. Derfor var der behov for installationer, som kunne give de besøgende informationer og samtidig være indbydende, interaktive og give oplevelser på tværs af aldersgrupper og brugergrupper. 

“Her var StoryTeller’en oplagt til at ‘fortælle’ en del af vores historie” siger

Gert Astrup Jensen, projektleder på Klimatorium.

“Du står faktisk på en klimaløsning lige nu”

StoryTeller’en leder de besøgendes opmærksom hen på de innovative klimaløsninger, som bliver udviklet i Klimatorium. Når StoryTeller’en forener lyd med det fysiske rum, giver det en oplevelse der stimulerer sanserne og skaber sociale oplevelser. Samtidig formidles vigtig viden. 

“Den [StoryTeller’en] fortæller en ret vigtig del af vores samlede fortælling. Den sætter fokus på to nye projekter samt et generelt problem med uhensigtsmæssig klimasikring i Danmark – fortalt på 1,5 minut. Det synes jeg er meget fint” siger Gert Astrup Jensen. 

Bæredygtig energi

Samtidig med at StoryTeller’en formidler en vigtig historie, så er den i sig selv også et eksempel på, hvordan grøn energi kan anvendes på nye måder og være med til at skabe innovative løsninger.  

Det er oplagt på et sted som Klimatorium, der bl.a. arbejder med grøn energi og cirkulær økonomi, men det er også en løsning, som – udover at give en god oplevelse – giver god samvittighed, fordi den ikke tærer på vores klodes energiressourcer. Derimod skal vi bruge vores egen energi, “og det er jo faktisk en sjov og god ting – også for andre end os på et klimacenter” fortsætter Gert Astrup Jensen. 

Produkter

StoryTeller forener lyd med det fysiske rum på en innovativ måde, der stimulerer sanserne og skaber nye sociale oplevelser for hele familien på tværs af aldersgrupper og typer af brugere. Ideel til formidling.

LÆS MERE