Formidling får vinger

Formidling får vinger i Sæd-ubjerg

I Danmarks første Energihytte i Sæd-Ubjerg  – et innovativt læringsrum, hvor vi gør op med det traditionelle klasseværelse og får elever ud i naturen – finder du en specialdesignet formidlingsvæg.

Det har været vigtigt at al formidling sker i øjenhøjde med besøgende, at hytten engagerer med brug af interaktive elementer. Målgruppen er ikke ingeniører, men skoleelever som er i gang med at udforske vedvarende energiformer – måske for første gang.


StoryTellerens teknologi er i denne formidlingsopgave bygget ind i bagvæggens af hytten og derved en del af selve udsmykningen. Drejeskiven er speciel designet som vindmøllevinger på en stor gennemsigtig acrylplade. Så besøgende tager fat i de store vinger og skaber kinetisk energi mens de drejer – ligesom ude i vinden.

Vindtvedhytten i Sæd-Ubjerg

Bagvæggen i hytten ses her med et fotostat taget af de seks vindmøller som står tæt ved hytten. Vi har ud fra et bestemt målestoksforhold lavet vores unikke drejeskive så det netop passer med den ene vindmølle i forgrunden. Ud fra dette foto har vi nøje afstemt hvorledes vores teknologi skulle placeres så oplevelsen ville blive optimal.

Dette unikke design understøtter lydformidlingen samt de traditionelle tekstplancher, som også er i hytten. 

Speaken til ”Historien om Vindtved møllerne” er designet og indtalt af Anton Gammelgård fra Viden om vind

 

Vindmøller kan meget mere end at lave strøm. – De kan også lære elever om geografi og fysik.

Se hvordan man har gjort i blandt andet Thyborøn- Her er de lokale møller blevet en del af undervisningen i den lokale folkeskole. 
Se Anton Gammelgaard fra VidenOmVind og Niels Jørgen Birch fra Nissum Brednings Vindmøllelaug fortælle HER

 

EnergiLeg unikke design af StoryTelleren giver dette projekt og andre fremtidige projekter rig mulighed for at underbygge de mange specifikke og unikke formidlingsopgaver.

 

Produkter

Fra solenergi  til sæbebobler  – ja det er blot en ide til, hvordan du kan bruge et selvforsynende bæredygtig anlæg!!  Hvordan skaber I læringsmiljøer med mulighed for at eksperimentere med blandt andet lys, Solens betydning, solenergi, solindstråling, farvespektre, bølgelængder, vindenergi, vindhastighed, vindretning, nedbør, forsyningskilder, støj, elektromagnetisme, batteriteknologi, lagring af energi, strøm og spænding. Monitoreringen giver også mulighed for at arbejde teoretisk med resultaterne af produktion

LÆS MERE

StoryTeller forener lyd med det fysiske rum på en innovativ måde, der stimulerer sanserne og skaber nye sociale oplevelser for hele familien på tværs af aldersgrupper og typer af brugere. Ideel til formidling.

LÆS MERE