Læs her hvad afdelingsleder Lene Steen fortæller om hvordan børnene eksperimenterer gennem leg og bruger Naturhjulet i skovbørnehaven.
Børnene eksperimenterer motorisk og hjulet appellerer til udvikling af balancen og koncentrationen. Især når de er flere i hjulet på en gang. ”Energihjulet har været en stor succes fra start. Børnene lærte hurtigt, at når de drejer hjulet, begynder fuglene at kvidre?. De eksperimenterer. Løber hurtigt, løber langsomt og det påvirker lyden. De store børn er rigtig dygtige til at løbe i hjulet og har mange sjove timer med det. De små er lidt mere usikre på benene, men finder ud af det ved at sætte sig, når de er ved at miste balancen. De skal også lære teknikken i bevægelserne. De har fundet ud af, de kun skal være to i hjulet ad gangen. Nogle løber hurtigere end andre, så det betyder også, at der er nogen de hellere vil være i hjulet sammen med end andre.”
De små har eksperimenteret med små biler, grankogler osv. som de lægger i hjulet, og så drejer de det rundt og det larmer. Det morer de sig meget over.
“Vi har gennem noget tid haft lyst til at eksperimentere med at bruge de forskellige flader på EnergiHjulet. Denne gang blev det de lodrette flader, hvor Fyrrekrat valgte at to læringstavler. Vi glæder os til at vores kunder er parate til at installere solceller på taget eller måske en sedum tag?” .
Multifunktionelle muligheder
“Børnene taler med os og hinanden om hvilke dyr der er og hvad de hedder. Mange af de store har helt styr på det. Her har vi mange gode snakke. Det sidste nye er, at det også er sjovt at skrive dyrenes navne. Der bliver placeret et par mælkekasser – en til stol og en til bord, med en lille plade på – og så sidder børnene og skriver ordene af.” siger Lene. Hun fortsætter: Derudover vil vi selvfølgelig prøve at oplade Ipads og telefoner, for at gøre det synligt, hvilken energi de også kan skabe ved at løbe i hjulet.”
Storegruppen eksperimenterer med at optage lydfiler
Lyden har fra start været det, vi gerne ville arbejde med. Børnenes eksperimenterer, opdager og skaber nye lyde. Det er altid mere spændende, når de selv er medskabende. Det er så mange lyde fra naturen… dyrelyde, vindens susen, torden, regnvejr og børnene har masser af fantasi !!!
Hos Fyrrekrat blev Energihjulet hurtigt navndøbt Naturhjulet, fordi det er skabt af træ og passer perfekt ind den mest fantastiske legeplads, som er skoven.
“EnergiLeg gør alt, hvad vi kan for at have en bæredygtig produktion – hvor det er muligt bruger vi danske materialer og det vil være super hvis Naturhjulet på sigt er bygget udelukkende af genbrugsmaterialer, og naturligvis overholder alle regler omkring legepladssikkerhed.“
Hvert stykke træ i vores produktion udnyttes maksimalt. EnergiLeg køber danske materialer, som ikke er blevet transporteret fra den ene ende af kloden hertil – og i dette tilfælde god dansk gran, som tåler vores alsidige vejrforhold. Hjulet kræver minimal vedligeholdelse – det leveres olieret, så ingen forurenende stoffer fra maling.
Fyrrekrat er en af 25 institutioner i Frederikshavn Kommune
Det er ikke kun her på Fyrrekrat at børnene selv kan være aktive og generere nok energi til at skabe deres helt egen fortælling. Frederikshavn Kommune har en vision om at investerer i deres børnehaver og institutioner med fokus på digital dannelse. Frederikshavn Kommune tager et stort spring og går forrest.
Frederikshavn kommune har med deres innovative IT projektledere Sisse Kit Petersen og Leif Svendsen set lyset i EnergiLegs interaktive, selvforsynende produkter, som understøtter projektet, der skal forme børnenes digitale dannelse gennem leg og læring.
”Vi havde et ønske om at bringe legepladserne mere i spil i forhold til den digitale leg, men var ikke faldet over det rigtige produkt endnu. EnergiLeg udskiller sig meget fra andre, fordi produkterne inviterer til en naturlig og intuitiv leg, hvor mange af vores læreplanstemaer kommer i spil. Det er naturligt for børnene at gå undersøgende til værks, og når de opdager lydelementerne motiveres de i høj grad til at skrue op for legen. Produkterne aktiveres ved selvproducerende grøn energi, som er en vigtig del af børnenes læring.” - Sisse Kit Petersen, IT digitaliseringsprojektleder fra Frederikshavn Kommune.
Det er den perfekte tilføjelse til børnehaver og skoler, som ønsker at skabe fokus på bevægelse, bæredygtig energi og teknologi. Lad børn træne motoriske færdigheder, skab bevægelsesenergi og omdan den til lyd eller lys
copyright 2019 ® EnergiLeg all rights reserved